werkvorm: inspiratiedoosje


Tijdens de coaching doen kinderen en hun ouders veel inzichten op over zichzelf en de wereld. Ook sta ik vaak versteld van de wijsheid van kinderen. Veel kindercoaches gebruiken ook inzichtskaartjes zoals eigenwijsjes. Maar kinderen kunnen ook zelf heel goed samen met hun ouders hun eigen inzichtskaartjes of steentjes maken.

Hiervoor geef ik de coachee een stapeltje blanco kaartjes.
Tijdens de sessies heb ik soms al wat leuke inzichten of uitspraken opgeschreven. Deze geef ik als voorbeeld. Ook mag de coachee de inzichtskaartjes die ik in mijn praktijk heb liggen ter inspiratie gebruiken. Maar de bedoeling is dat de coachee de eigen kaartjes maakt. Wanneer de coachee jonger dan 14 jaar is werk ik samen met ouders en kind. Dan maken we meestal de kaartjes met elkaar zodat ook van de ouders kaartjes bij het setje komen.

Bij een bekende winkel heb ik leuke doosjes gevonden waar de kaartjes in passen. Dit doosje kan ook nog versierd worden. Zodat het echt heel persoonlijk is.

Een andere mogelijkheid is het schrijven van woorden op stenen. Het liefst ga ik met ouders en kind (of met de puber, die wil liever zonder ouders, wat begrijpelijk is) de natuur in. De keien die we onderweg vinden verzamelen we. Het liefst waar op geschreven kan worden, dus de meest eenvoudige grijze werken het beste.
Weer terug in de praktijk of op een plek in de natuur op een kleedje of aan een picknicktafel krijgen alle gevonden stenen een woord. De woorden kun je onderweg verzamelen of al hebben opgeschreven tijdens de sessies. Het kunnen woorden zijn die gevonden zijn als inzichten, maar ook woorden die helpend zijn.

Met een watervaste stift kunnen de woorden op de stenen worden geschreven, eventueel met kleine tekeningetjes erbij. De stenen gaan daarna in een mooi doosje, kistje of potje. Wanneer de coachee het nodig heeft kan er een steen intuïtief worden gepakt en eventueel als anker worden meegenomen bijvoorbeeld in de broekzak.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Laat vooral je eigen creativiteit hierop los en ga experimenteren met allerlei ideeën. Het geeft inspiratie en... je hebt er zelf heel veel aan. En heb je zelf kinderen dan geef je ze ook nog eens een leuk vakantiecadeautje door het samen te doen. Zo is het kindercoachwerk van papa of mama altijd weer leuk.

Ik wens je veel inspiratie, creatie en plezier!

Ik wens je veel inspiratie, creatie en plezier!

Liefs

Jeannette

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.